Komfort på spikermatte

En av de beste investeringene jeg har gjort i det siste er å kjøpe en Shaktimatte. Høres jo banalt ut, men trykket fra plastpiggene i matten øker blodsirkulasjonen og frigjør endorfiner. Piggene i matten skal treffe typiske akupunkturpunkter, slik at matten kan benyttes til ‘selvakupunktur’, og dermed være et hjelpemiddel for å løse opp spenninger i kroppen. Og det funker!! Litt uvant først, men etter hvert som man klarer å slappe av og fokusere på pusten så gir det en utrolig avslappende følelse. Ettersom man ikke kan gjøre stort mer på matten er det en fin mulighet til å meditere. For min del er det iallefall mye lettere å meditere her enn å stirre på et brennende lys…jeg må nok jobbe litt med tålmodigheten min litt før jeg klarer det  🙂

Moren min har prøvd alle typer behandlinger for nakke/skuldre og Shaktimatten er det eneste som har hatt en langvarig effekt. Jeg synes det beste er å legge matten på et litt mykt underlag, sofa eller seng, og så ligge oppå så lenge jeg gidder.

Kom over et klipp på youtube der en engelsk yogaguru praktiserte meditativ yoga på matten…tror jeg drøyer den foreløpig…


Matten kjøpes enten på helsekost for ca 500,-, men jeg fant både matte og pute på XXL til 350,- tilsammen!

Reklamer

6 thoughts on “Komfort på spikermatte

  1. Enig! Spikermatte e heilt fantastisk. Vet at den og har hjulpet mange som lider av søvnproblemer. Ligg på an i sengå i ca 20 min før du skal sove….så sove du mye bedre etterpå….

  2. Ikke minst en mulighet for rekreasjon for oss som alltid må gjøre noe:) Bra blogg Maren!! Nå venter jeg på nettverket for oss som vil leve til 100!!

  3. Tilbaketråkk: Tenk positivt! « Lev til 100!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s