Kjenner du til syre-base balansen i kroppen din?

0_0_0_0_452_225_csupload_47918660

Visste du at ubalanse mellom syre- og baseforholdet i kroppen på sikt kan føre til: vektøkning og fedme, blære- og nyretilstander, benskjørhet, kronisk tretthet, økt forekomst av gjær og soppinfeksjon, smerter i kroppen, verkende muskler og opphoping av melkesyre og hjerte/karproblematikk?

Ideelt sett bør syre-base forholdet være 20-40% syre og 80-60% base. Økt inntak av sukker og ferdigmat parallelt med lavere inntak av frukt og grønt har imidlertid medført at den vestlige dietten har blitt mer syredannende. Konsekvensen av for mye syre i kroppen over tid er at kroppen tar av de lagrede alkaliske mineralene som kalsium, magnesium, kalium og natrium i et forsøk på å opprette balanse. Dette kan igjen gi ulike mangelsykdommer eller kroniske sykdommer.

En økt bevissthet rundt hvor sur eller basisk dietten din er, vil kunne gi en mye sunnere hverdag. Det viktigste er å tilstrebe balanse. En diett med for mye base er heller ikke heldig, det vil kunne føre til fordøyelsesproblemer og ufullstendig opptak av næringsstoffer. Det er viktig å merke seg at vi snakker om pH-verdien i kroppens væsker og vev, ikke pH verdien i magen. Magen skal ha surt miljø slik at maten kan bli fordøyd. Ph-verdien i kroppen påvirkes også av måten vi puster på, det er derfor viktig å puste skikkelig. Videre er det fordelaktig med mosjon fordi svette har innvirkning på kroppens indre miljø.

035-WELLECO-SUPER-ELIXIR-High-Res-Greener-e1449239795235
Elle Macpherson står bak Welleco som produserer Super Elixir

 

Det finnes en rekke basedannende matvarer, men jeg er også glad i enkle løsninger så når jeg oppnår dette i ett tilskudd så er ingenting bedre enn det. Jeg har skrevet om Welleco sitt fantastiske proteintilskudd tidligere, men tilskuddet de egentlig startet med var greens for nettopp å sikre syre-base balansen i kroppen. Jeg har brukt dette i en måned nå og merker allerede at kroppen og hodet fungerer bedre. Akademiklinikken er de eneste i Norge som forhandler Welleco sine produkter, så løp å kjøp!

superpowder

Reklamer

10 thoughts on “Kjenner du til syre-base balansen i kroppen din?

 1. Dette har jeg blitt veldig opptatt av den siste tid, og skal snart starte på boka PH-mirakelet av Dr.Young.

  Men samtidig så tror jeg at vi er skapt for å spise noe syrlig mat (f.eks kjøtt), men at dette bør balanseres av f.eks alkalisk vann, samt jording (gå barføtt i gresset gir overskudd av elektroner til kroppen), da vi er skapt til å ha nærkontakt med jord og frisk, sunt vann!

  Dagens vestlige kosthold gir desverre en overflod av syrlig, bearbeidet mat og vi er ikke i nærheten av å tilføre kroppen de mest grunnleggende tingene vi trenger; som frisk luft og vann, blant annet. (kranvann tilføres stoffer i renseprosessen).

 2. Tilbaketråkk: Hvorfor unngå soyaprodukter! « Lev til 100!

 3. Tilbaketråkk: Du er hva du spiser! « Lev til 100!

 4. Tilbaketråkk: Høyre eller venstre hjernehalvdel? « Lev til 100!

 5. Tilbaketråkk: Får du nok D vitamin? « Lev til 100!

 6. Tilbaketråkk: God magefunksjon essensielt for god helse « Lev til 100!

 7. Tilbaketråkk: Jet lagged!! « Lev til 100!

 8. Tilbaketråkk: Tips mot jet lag! « Lev til 100!

 9. Tilbaketråkk: Riktig syre-base balanse? | Blopp.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s