Hvorfor du bør faste

092d9913-1f45-4f2a-ac17-ccc5761a3db1

– Periodisk faste har helsemessige fordeler. Mennesker er godt tilpasset perioder uten mat eller med lite mat, sier Sofie Hexeberg, lege ved Dr. Hexebergs klinikk. 

På mandag gjennomførte jeg en dag med faste. Det vil si – jeg kan ikke påberope meg absolutt faste, da det innebærer å kun innta vann. Inntaket mitt bestod av utelukkende flytende føde som egne juicer, urteteer samt greens og proteintilskudd fra Welleco.

I går, 17 mai, spiste jeg som normalt, men bestemte meg for å gjenoppta faste i dag og torsdag. Jeg kjente tydelig på kroppen at èn dag var for lite. Når man kun faster èn dag så har allerede kroppen lagret en del næring fra dagen før, så selv om man blir litt småsulten så er det ikke vanskelig å gjennomføre èn dag. Derfor tror jeg at fordelene virkelig hentes på den andre dagen. Fordi faste krever en del forberedelse og en smidig overgang så inntar jeg flytende føde i dag og utelukkende vann i morgen.

I tillegg til fordeler for hormonsystemet så gir man tarmsystemet mer ro og på den måten kan jobbe mer effektivt. Kroppen har evnen til å selv kvitte seg med giftstoffer, men når den stadig får mer eller mindre kraftige stimuli via fordøyelsessystemet så menes det at denne funksjonen svekkes noe. Det anbefales å faste på jevnlig basis, men èn gang i året er en god start.

I tillegg til fordelene kroppen høster så er faste fordelaktig for hjernen. Du har sikkert hørt om «hjerneføde»? Det er ikke uten grunn at man kobler mat sammen med hjernen. Hjernen påvirkes i stor grad av maten vi spiser. Få mer informasjon om faste her:

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s